salade van kouseband en spercibonen
VoorgerechtSalade van kousenband/ sperziebonen, verse kokos met krokante sjalotjes en chilipeper. (4 personen)
INGREDIENTEN:
250 gr dunne sperziebonen/kousenband in stukken van 3 cm gesneden.
100 gr. taug.
150 gr verse kokos fijn geraspt.
2 elp plantaardige olie
1 rode chili ontdaan van zaad en fijn gehakt
2 kaffir limoenbladjes gesnipperd of gerapte limoenschil
25 gr krokant gebakken sjalotjes
15 gr krokant gebakken knoflook
2 rode bird’s eye chilipepers in dunne plakjes
Voor de dressing
4 tlp limoensap
1 el olie
2 tl palmsuiker
BEREIDINGSWIJZE:
Kook (blancheer) de sperziebonen 2 tot 3 minuten en spoel ze af met koud water en dep ze droog met keukenpapier. Rasp het kokosvlees fijn nadat het bruine vel met een dunschiller is verwijderd. Bak de chilipeper even in hete olie totdat deze begint te kleuren en laat het afkoelen. Bak de knoflook en de sjalotjes in de olie krokant. Doe alles in een kom en meng goed door elkaar. Meng voor de dressing het limoensap met de olie, suiker en . tlp zout. Schenk dit over de salade en meng dit goed.