sate
VoorgerechtSaté (4 personen)
INGREDIËNTEN:
600 gr. varkensvlees ( schouderkarbonade of procureur)
Satéstokjes
Marinade:
ó kopje ketjap
1 el. Zonnebloemolie
1 el. Citroensap
2 tl’s suiker
1 tl. Knoflookpoeder
1 tl. Gemberpoeder
1 tl. Koriander
ó tl. Komijnpoeder
BEREIDINGSWIJZE:
De kipfilet in kleine stukjes snijden en in de marinade leggen.
Satésaus (4 personen)
INGREDIËNTEN:
1 rode peper
1 cm verse gember
3 tenen knoflook
250 gr gezouten pinda’s
200 ml koksmelk
200 ml. Heet water
4 el. Ketjap manis
BEREIDINGSWIJZE:
Snij de peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snij in stukjes. Schil de gember en snij in stukjes. Doe de peper, gember, knoflook en pinda’s in de blender en maal fijn. Verwarm de kokosmelk in een steelpan, voeg het pindamengsel toe en laat aan de kook komen. Voeg het water de ketjap toe en laat nog 2 minuten koken.