Driesterrenfrikandel

Voorgerecht

Driesterrenfrikandel

Benodigdheden:
500 gr varkensgehakt, 60 gr geroosterde pinda’s, gepofte aardappels, 2 stangen citroengras, 3 à 4 eitjes, bloem
Voor de mayonaise: 2 eierdooiers, sap van 1 citroen, mosterd, maïskiemolie, peper, zout, kerrie

Ontdoe het citroengras van de buitenste harde bladeren en snipper het fijn. Pof de aardappels in aluminiumfolie in de oven, een half uurtje op 180o. Prak ze met de pinda’s, de eitjes en het gehakt tot een stijve massa. Opstijven onder plastic folie in de koeling.

Vorm de opgesteven massa tot frikandellen en wentel hen door de bloem. (optie is om ze eerst in water te garen alvorens ze te frituren) Afbakken in hete olie. Serveren met kerriemayonaise.
( optie is om ze eerst in water te garen alvorens ze te frituren.)

Maak de mayonaise door de olie heel langzaam al roerend door de overige ingrediënten te roeren. Maak op smaak.

page2image8720