Gemengde tuinbonensoep met pancetta

Voorgerecht

Gemengde tuinbonensoep met pancetta

BENODIGHEDEN:

1 eetlepel olijfolie
100 gram pancetta, in blokjes 1 eetlepel olijfolie
100 gram pancetta, in blokjes 1 ui, gesnipperd
1 aardappel, in blokjes
400 milliliter groentebouillon 700 gram tuinbonen, gedopt 1⁄2 citroen, sap en rasp
200 milliliter slagroom
1⁄2 bosje basilicum
zout, versgemalen peper

BEREIDING:

Verhit de olie in een soeppan en bak de pancetta op halfhoog vuur in 5 minuten knapperig.
Schep uit de pan en houd apart. Bak in hetzelfde vet de ui in circa 5 minuten glazig. Voeg de aardappel en bouillon toe en kook circa 10 minuten. Voeg de helft van de bonen toe en kook nog 10 minuten. Voeg het citroensap, de -rasp, de slagroom en driekwart van de basilicum toe en breng even aan de kook. Pureer de soep met een staaf- mixer of in de keukenmachine. Breng op smaak met wat zout en peper.

Tuinbonen

Stoom de rest van de tuinbonen in 7-10 minuten gaar. Dop de bonen eventueel dubbel en schep ze door de pancetta.

OPMAAK BORD:

Schep het mengsel van bonen en pancetta op de soep en neem wat basilicum om te garneren.

NB: niet teveel slagroom; wel veel citroen !