Hollandse garnalen met Cavaillon meloen, basilicum en een gebakken langoustine

Voorgerecht

Hollandse garnalen met Cavaillon meloen, basilicum en een gebakken langoustine

INGREDIENTEN:

240 g Hollandse garnalen

4 Langoestines (groot)

1 Meloen rijpe (Cavaillon of Canteloupe of Calia)

200 ml Creme Fraiche

1/2 bosje Basilicum

Olijfolie

200 ml Pedro Ximenez sherry

Mayonaise (liefst zelf gemaakt)

Tabasco (enkele druppels)

Basilicum olie

Frisse sla (fijn)

Rucola

Waterkers

4 opmaak ringen

BEREIDING:

Men neme vanzelfsprekend Hollandse garnalen, kersvers, gepeld en gegaard. De garnalen worden aangemaakt met een verse frisse, ambachtelijke basilicum mayonaise. Neem voor de hoeveelheid garnalen 3 eetlepelsen 10 grote blaadjes (gepureerd) basilicum. Eventueel wordt er nog wat basilicum olie toegevoegd. Op smaak maken, voorzover dit niet het geval is , met zeezout en verse zeer fijngemalen peper.

De meloencoulis (saus) wordt gemaakt met rijpe meloen (gebruik geen watermeloen). Verwijder de schil en de zaden en eventuele beurse plekken. Draai het meloenvlees tot een papje in de magimix. Voeg zout en enkel druppels tabasco toe (niet te veel ivm nabrand effect van de tabasco), een scheutje sherry en een paar eetlepels crème fraiche toe. Meng e.e.a. goed, maar draai de coulis niet te ver door want dan kan hij in de schift gaan. Voeg naar gelang nodig nog de overige crème fraiche to tot er een mooi gladde smaakvolle saus (coulis) is ontstaan.

Basilicumvinaigrette, wordt gemaakt door wat Basilicumolie (2 eetlepels) 2 eetlepels witte wijn azijn (Frankestate of zelf inslaan) en een fijngesnipperd sjalotje te mengen. Op smaak maken met wat peper en zout.

Langoustines pellen en de gepelde langoustines op gelijkmatig vuur bakken. Iedere kan (afhankelijk van de grootte) een minuut per kant of enkele minuten per kant. Laat de hitte haar werk doen en vooral niet te veel met de pan bewegen. Op smaak maken met peper en zout (voorzichtig hiermee ivm delicate smaak van Langoustine.

Meng de knapperige jonge delen van de frisee sla met de rucola en waterkers, doe dit vlak voor de opmaken van de salade zodat de sla lekker knapperig blijft en meng op gevoel de basilicumvinaigrette er doorheen.

OPMAAK BORD:

Plaats de PVC ringen in het midden van een mooi groot plat bord. Maak om de PVC ring een spiegel van meloen coulis. Doe de gemengde salade in een ring (PVC ring) en druk zachtjes aan. Doe daarop de gemarineerde/ aangemaakte garnalen. Haal de ring voorzichtig weg en leg boven op de toren een gebakken langoustine. Voor het oog dresseert u nog enkele druppels basilicum olie in een cirkel rondom de toren op de coulis.