Venkel en Courgette Soep met Warm Tomaat Relish

Voorgerecht

Venkel en Courgette Soep met Warm Tomaat Relish

INGREDIENTEN:

2 eetlepels extra vergine olijfolie

2 koppen in blokjes gesneden verse venkel

(van 1 grote bol),

fronds gehakt en apart houden

1 kopje gesneden in blokjes gesneden

courgette

1 kopje gehakte ui

1/4 theelepel venkelzaad

2 kopjes zoutarme kippenbouillon

3/4 kop cherrytomaten, in vier gesneden

(Fronds = groene op stengels)

BEREIDING:

Verhit 1 1/2 eetlepel olijfolie in grote pan op middelhoog vuur.Voeg de in blokjes gesneden venkel, courgette, ui en venkelzaden toe. Fruit tot de venkel doorzichtig is, 4 à 5 minuten. Dek af, zet het vuur lager en laat sudderen tot de groenten zacht zijn, ± 15 minuten. Pureer in de blender tot een gladde massa en doe alles terug in soeppan. Breng op smaak met zout en peper. Verhit ondertussen de resterende ó eetlepel olijfolie in middelgrote koekenpan op. Voeg de cherrytomaten toe en bak tot alles net door en door warm is, 1 à 2 minuten. Haal van het vuur. Meng er 1 eetlepel gehakte venkelbladeren. Kruid met zout en peper

Serveer onmiddellijk