Wilde Eendenragout

Voorgerecht

Wilde Eendenragout

INGREDIENTEN:
Aan stukjes gesneden gebraden eend
2 el. boter, 2 el. bloem, 2 kopjes bouillon, 1 glas witte wijn, geraspte ui, thijm, peper, zout,eendenvlees, stokbrood, 4 met olijfolie en wijnazijn aangemaakte ijbergslabladeren (met verse tuinkruiden), witte druiven(pitloos).


BEREIDING:
Laat de boter bruin worden, voeg bloem toe en roer er scheutje voor scheutje de bouillon door tot je een fluwelige saus hebt. Hier de ui, peper, zout en thijm goed doorroeren en even laten sudderen. Voeg het vlees toe en laat even doorwarmen. Plakjes stokbrood met knoflookolie of kruidenboter even in de oven bruinen. Slabladeren van gelijke grootte even mengen met olijfolie en witte wijn azijn.


OPMAAK BORD:
Leg een slablad in het midden van het bord, strooi wat tuinkruiden erop en leg daar een rondje ragout op. Leg er 2 plakjes stokbrood