Zeebaars met groenten en venkelroom

Hoofdgerecht

Zeebaars met groenten en venkelroom

INGREDIENTEN:

6 stuks zeebaars a 130 gr

olijfolie en 100gr boter

zout en peper

1 venkel knol

2 teentjes knoflook

olie 

1 dl kippenbouillon/of visbouillon

1 dl slagroom

50 gr boter

el kappertjes

5 el balsamicoazijn

5 el citroenolie

2 courgettes

16 asperges

200 gr  haricots verts

16 shii-take 

6 rijpe tomaten 1 sjalot

olijfolie 

1 teen knoflook

1 tl koriander

BEREIDING:

Tomaten in kerven en in kokend water dompelen en na 15 sec  eruit en afspoelen in ijskoud water. Ontvellen  en in 4 en snijden en zaadjes eruit en in kleine blokjes snijden. Verhit olie en fijngesneden sjalot en knoflook aantal minuten fruiten (niet bruin laten worden) en doe de tomaten blokjes erbij en bak gedurende 2 minuten. Op smaak met peper en zout en voeg koriander toe en zet afgedekt weg. 

Dressing van kappertjes: 

Meng alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Venkelroom:

Venkel schoonmaken en verwijder oneffenheden en snijd heel fijn. Verhit olie en voeg venkel en uitgeknepen knoflook toe en bak op matig vuur ca 7 min zodat het gaar is (niet bruin laten worden). Voeg bouillon toe en kook tot de helft in, roer room erdoor en laat opnieuw tot de helft inkoken. Haal van het vuur en laat iets afkoelen en doe in de blender en maal zeer fijn. Schep in schone pan en zet weg op warme plek. Roer de boter vlak voor opdienen door de saus.

 Groenten

Courgettes in dunne plakken, asperges door midden net als de sperziebonen . Zet pan met water op en doe er wat zout in en blancheer de groenten afzonderlijk  1 a 2 minuten en koel af in ijskoud water en zet weg. De gehalveerde shi take worden in olijfolie gebakken 1 a 2 minuten , vervolgens wordt de boter toegevoegd en de geblancheerde groenten kan erbij. Dit samen 1 a 2 minuten bakken en warmwegzetten. (dit kan bijna gelijktijdig met het bakken van de vis)

Vis :

Kijk op graten en verwijder. Op de vlezige kant peper en zout en bak in olie aan beide kante 2 min. Voeg boter toe en zet vuur zo laag mogelijk en laat gaar worden, maar zorg dat vis stevig aanvoelt.

Meng boter door de venkelroom zodat deze wat voller en glanzende wordt

OPMAAK BORD:

Groetenmengsel   midden op bord, daarop een beetje tomaat en hier boven op de vis. De venkelroom en kappertjes garneren op bord.