Gemarineerde zalmtartaar met avocado en sla

Voorgerecht

Gemarineerde zalmtartaar met avocado en sla

INGREDIENTEN:

300gr zalmfilet (zonder vel) in kleine blokjes

1 rijpe avocado fijn gesneden

2 lente ui fijngesneden

4 el koriander fijngesneden

4 tl chilisaus

olijfolie

flinke scheut limoensap

1 krop ijsbergsla

2 citroenen geperst

2 sinaasappels geperst

200 gr room

2oo gr crème fraiche

8 el suiker

BEREIDING:

Meng zalm met avocado, lente ui en koriander. Breng op smaak met peper en zout. Meng chilisaus, olijfolie en limoensap door zalm. Was sla en droog deze en snij in hapklare stukken. Meng citroen, sinaasappel, room en crème fraiche . breng op smaak met suiker en zout en schenk over de sla en meng goed door elkaar en serveer bij de zalmtartaar.