Cappuccino van witte bonen
VoorgerechtCappuccino van witte bonen
INGREDIENTEN:
250 gr wiite bonen (Hak)
800 ml kippenfond
boter en truffelolie
150 ml ongeklopte slagroom
200 gr witte champions
zout/peper klontje ijskoude boter
BEREIDING:
Doe de bonen in een zeef en spoel af met koud water. Bonen in blender en zeven. Kippenbouillon koken en reduceren (inkoken). Verhit wat boter in pan en bak de klein gesneden champions op hoog vuur e doe er wat truffelolie bij. Bonen puree bij de kippenbouillon en zorg ervoor dat dit een gladde soep is, en klop dit op met de room en de truffelolie. Breng soep op smaak met peper en zout. En breng net aan de kook en klop met klontjes ijskoude boter met staafmixer schuimig. Verdeel de champions over de voorverwarmde borden.
OPMAAK BORD:
Verdeel de soep over de borden en zorg ervoor dat het schuim als laatste op de borden komt en serveer met fijn gehakte peterselie.