Soep met Truffels VGE

Voorgerecht

Soep met Truffels VGE

 

INGREDIENTEN:

500 ml kippenbouillon

80 g eendenlever

100 g selderij

1 winterwortel

3 sjalotjes

80 g champignons

80 g verse truffels of 100 gr truffel uit een potje

¼ kopje (60 ml) witte Noilly Prat

4 velletjes in de winkel gekocht bladerdeeg

1 eigeel

 

BEREIDING:

Verwarm de oven voor op 200 ° C.

Snij de selderij en de wortel en matignon. Snijd de paddestoelhoofden in dikke plakken, dan in reepjes en dan in blokjes. Meng ze met selderij en wortel.Breng bouillon aan de kook in de pan. Stoof de selderij, wortel, ui en champignons in de boter.Snijd de truffels in zeer dunne schijfjes.De kwaliteit van de truffels is belangrijk in deze soep. Kies indien mogelijk verse truffels. Gebruik buiten het seizoen bewaarde truffels. gebruik 30 gram bewaard pp in plaats van 20 gram verse truffels.Giet 1 eetlepel Noilly Prat in elk van de vier ovenbestendige porseleinen kommen (kommen van 250 tot 300 ml). Voeg 1 afgeronde eetlepel groenten en matignon toe, verdeel over de kommen.

OPMAAK BORD:

Snij de lever in plakjes van 12 mm en dan in blokjes. Verdeel het over de kommen. Voeg op dezelfde manier de plakjes truffel toe. Bedek met de bouillon en stop 2 cm onder de rand. Rol het bladerdeeg uit op het werkoppervlak. Knip vier cirkels met een diameter van 2-3 cm meer dan de diameter van de kom uit. Plaats cirkel bladerdeeg op elke kom. Draai de rand naar beneden over de rand, druk lichtjes om het te verzegelen. Meng de eigeel met een theelepel water en een snuifje zout. Borstel het over het deeg. Plaats in de oven en bak gedurende 20 minuten.  Snijd aan tafel de kap van het deeg met een scherp mes.