Oeufs a la Beaujolaise

Voorgerecht

Oeufs a la Beaujolaise

De meester zelf: https://www.youtube.com/watch?v=OdEFlZURL10

 

INGREDIENTEN:

4 eetlepels verzachte ongezouten boter

1 sjalotje

2 eetlepels bloem 

2 eetlepels boter

1 bosje peterselie

1 fles Beaujolais

2 teentjes knoflook

4 eieren

4 stukken toast. Zuurdesem brood

 

BEREIDING:

Maak de beurre manie door 2 eetlepels zachte boter in een kleine kom met de bloem te plaatsen en meng de 2 samen met je vingers tot een gladde massa. 

Smelt de resterende 2 eetlepels boter in een saucepan. Voeg de uien toe en kook lichtjes in kleur. Voeg dan de wijn, geplette knoflook toe. Breng aan de kook, zet onmiddellijk het vuur lager en laat het 20 minuten onbedekt sudderen.

Breek een ei in een theekopje en schuif het voorzichtig in de hete wijn. Je kunt per keer maximaal 4 eieren doen. Pocheer de eieren gedurende 4 minuten, til ze op met een schuimspaan. Leg ze op een bord en dek af met aluminiumfolie om warm te blijven terwijl je een volgende partij eieren pocheert. Plaats deze eieren op een bord en bedek ze ook met folie. Voeg de beurre manie toe aan de wijn en breng het aan de kook, onder voortdurend roeren. Breng de saus op smaak met zout en peper. Meng de fijngesneden peterselie op het laatste moment door de saus.

OPMAAK BORD:

Wrijf 1 kant van elk stuk toast met een stuk knoflook. Plaats de toastop een bord. Leg een ei op elk stuk toast. Schep de Beaujolais-saus over de eieren en serveer.