Salade van bietjes, tuinbonen , walnoten en geitenkaas
VoorgerechtSalade van bietjes, tuinbonen , walnoten en geitenkaas
INGREDIENTEN:
Ca. 9 -12 (circa 1200 g) kleine ongekookte bietjes, geschild
3 eetlepels bruine basterdsuiker
6 eetlepels balsamicoazijn
12 eetlepels extra vergine olijfolie
250 g walnoten (gepeld)
12 handjes rucola of waterkers
400 g dubbel gedopte verse of diepvriestuinbonen
250 g geitenkaas, schapenkaas of feta
zout en vers gemalen zwarte peper
BEREIDING:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de bietjes in een ondiepe braadslede die met vetvrij bakpapier is bekleed. Meng de suiker met de azijn, de olie en zout en peper naar smaak. Doe dit mengsel over de bietjes en zorg dat de bietjes naast elkaar liggen en rooster ze 40 min. of tot ze gaar zijn en beginnen te verschrompelen. Laat ze in de braadslede afkoelen. Rooster de walnoten 15 min.
OPMAAK BORD:
Meng de walnoten met de rucola (of waterkers) en (dubbel gedopte) tuinbonen door de afgekoelde bietjes met hun kookvocht in de braadslede. Verdeel over de borden, en schaaf de geitenkaas erover.