Venkelcappuccino met gerookte kip

Voorgerecht

Venkelcappuccino met gerookte kip

INGREDIENTEN:

  • 3 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 4 venkelknollen
  • 50 gr boter
  • 11/2l kippenbouillon (van tablet of uit pot)
  • 1 eetlepel gehakte muntblaadjes (vers of diepvries)
  • 125 ml slagroom
  • zout
  • gerookte kip/ beenham of rauwe ham
  • eventueel scheut pernod, pastis of ouzo
  • BEREIDING:

  • Pel de sjalotjes en het teentje knoflook en snipper fijn. Snij het groen van de venkel en hou apart voor de garnering, Schaaf of snij de venkelknollen in smalle reepjes. Verhit de helft van de boter en bak hierin de sjalotjes en knoflook gedurende 3 minuten. Voeg de venkel toe en bak deze 5 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en kook zachtjes gedurende 15 minuten. Voeg na 10 miuntn de muntblaadjes toe. Snij de gerookte kipfilet in smalle reepjes en verdeel over 4 soepkoppen. Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine. Klop de slagroom met 25 gr boter en een snuifje zout tot een schuimige mousse. 
  •  
  • OPMAAK BORD
  • Giet de warme soep op de kipreepjes in de soepkommem. Lepel de mousse zonder  te roeren zoals bij cappuccino over de soep. Strooi er het venkelgroen over. Lekker met soepstengels of geroosterd brood. 
  • Tip

  • De gerookte kipfilet kan vervangen worden door reepjes beenham of rauwe ham
  • Maak de soep extra lekker door er een scheutje Pernod, Pastis of Ouzo aan toe te voegen.