Pave du roy
NagerechtPave du roy
INGREDIENTEN:
75 gr suiker
1 dl water
2 el cointreau
Dit mengsel 2 x maken
30 gr gekonfijte sinaasappelschillen
1 sinaasappel
BEREIDING:
Breng suiker en water in een pan aan de kook en laat al roerend de suiker oplossen. Haal pan van het vuur en laat afkoelen en voeg cointreau toe. Hak de sinaasappelschilletjes fijn en meng ze met wat siroop. Snij heel dunne plakjes sinaasappel en doe deze in nogmaals in eenzelfde hoeveelheid siroop van water,cointreau en suiker. Daarna even in de oven om er mooie niet al te krokante plakjes van te maken.
chocolademousse :
125 gr bittere chocolade in stukjes
60 gr boter
2 eierdooiers
4 eiwitten
45 gr suiker
BEREIDING:
Chocolademousse: smelt de chocolade au bain-marie in een kom. Haal de kom van de pan, roer er de boter door tot hij gesmolten is en voeg de dooier toe. Klop de eiwitten met suiker tot een stijve meringue en spatel door de chocolade. Maak er een homogeen mengsel van, maar roer niet teveel, anders verliest de mousse volume en zet daarna in de koeling.
Zachtewener:
150 gr marsepein
45 gr poedersuiker
5 eieren gesplitst
30 gr bloem
30 gr cacao
30 gr aardappelmeel
1 el fijne kristalsuiker
BEREIDING:
Maak de zachte wenergebak: meng de marsepein, poedersuiker en voeg dan de eidooiers toe. Meng cacao, bloem en aardappelmeel en werk het door het dooiermengsel. Klop de eiwitten met de suiker tot een stijve meringue en spatel door het mengsel. Doe mengsel in een met bakpapier bekleed vierkant bakbik van 20 cm en zet 35 min in een voorverwarmde oven van 170 C. Laat afkoelen.
Snijd het gebak horizontaal in 3 even dikke plakken en bevochtig met siroop. Stel de taart samen: beginnen met een plakgebak, leg er wat schilletjes op en strijk er een laag chocolademousse overheen. Herhaal met tweede laag en leeg derde plak er vervolgens op. Bestrijk de boven en zijkanten met chocolademousse en laat opstijven. (het lekkerst wordt deze taart als deze 24 uur in koelkast zijn smaken kan ontwikkelen)
350 gr bittere chocolade(ook wel couverture genoemd):
Maak van de couverture chocoladeplaatjes: smelt de chocolade au bain-marie en roer met houten lepel glad en laat iets afkoelen. Bestrijk een 5 cm brede reep bakpapier met gesmolten chocolade en laat hard worden. Snijd daarna de reep voorzichtig tot plaatjes en trek ze van het papier en plaatst ze tegen de zijkant van de taart. Leg over de hele bovenkant mooie ,dunne gekonfijte sinaasappelplakjes.
Menu samengesteld door Hugo en Giel