Loempia van zuurkool met paprika tricolore, gerookte ganzenborst, mager spek en worstje.

Hoofdgerecht

Loempia van zuurkool met paprika tricolore, gerookte ganzenborst, mager spek en worstje.

INGREDIENTEN:

11/2 kg zuurkool

1 winterwortel

1 bamipakket

1/2 kg aardappelen

 2 rode, groene en gele paprika

4 ganzenborsten

1 mooi stuk mager buikspek

runderworstjes

loempia vellen

suiker

boter

melk

peper zout

2 doosjes gemengde champions

kalfsfond, rode wijn en beetje port

sjjalotje, preitje,wortel, bleekselderie, tijm    

ei

BEREIDING:

Zuurkool en in dunne reepjes gesneden wortel  in ca 2 uur rustig stoven in witte wijn ( en mager spek 45 min meestoven). Goed laten uitlekken om te voorkomen dat bij frituren de loempiavellen scheuren. Bamipakket  licht aanbakken , maar moet een goede beet houden. Zuurkool en bamipakket mengen. Loempiavellen uitspreiden en randen insmeren met ei geel. Mengsel er opleggen en vierkant pakketje vouwen van loempiavellen Voorkom dat de loempia’s tegen elkaar aanliggen, want ze plakken snel aan elkaar en zullen bij  uit elkaar halen beschadigen.!!!!!!

 

Saus:

Groenten en champions kleinsnijden en aanfruiten, vervolgens tijm, fond wijn en port toevoegen en laten pruttelen en na 30  minuten door puntzeef en rustig laten inkoken. Aardappelen koken  en van boter en melk een smeuïge puree maken. Paprika’s brunoise snijden en gaar bakken, maar zo dat kleur behouden blijft. Ganzenborst 15 min. roken in rookpan ,daarna bruin aanbakken en garen in de oven. Mager spek 45 minuten mee laten garen in zuurkool en daarna in plakken snijden en bakken met een beetje suiker om zo het spek te karmelieten. Lamsworstjes zo bakken dat ze sappig en niet te droog worden.

OPMAAK BORD:

Gefrituurde loempia op bord, open snijden en de tricolore paprika daarin leggen. Maak een streep van aardappelpuree en  maak het bord mooi op met de verschillende soorten vlees. Saus tussen aardappelpuree en loempia