Pompoensoep geparfumeerd met karmeliet en vergezeld van gebakken eendenlever

Voorgerecht

Pompoensoep geparfumeerd met karmeliet en vergezeld van gebakken eendenlever

INGREDIENTEN:

1 grote pompoen

1 ui

2 winterwortel

2 wit van prei

2 ltr. Kalfs- of kippenbouillon

1 fles karmeliet of andere triple

1 klont boter

2 eetlepels room

600 gr eendenlever

toast

1 eetlepel suiker

peper en zout

BEREIDING:

Pompoen schillen , pitten verwijderen en pompoenvlees in blokken snijden.Doe dit ook met ui, wortel en prei en vervolgens alles stoven in de boter zonder het te laten kleuren. Vervolgens bouillon en karmeliet toevoegen. Kruiden met peper en zout en suiker toevoegen. Ca. 40 minuten zachtjes laten koken en daarna pureren.

De eendenlever in 12/14 porties verdelen en door de bloem wentelen en bakken in boter die lichtjes bruin is geworden . (beurre noisette) De ganzenlever moet een korstje krijgen en 30 sec per kant moet voldoende zijn. Daarna kruiden met peper en zout.

OPMAAK BORD:

Soep opdienen met stukjes ganzenlever op een krokant  toastje en met room een abstracte tekening maken.