Tartaar van gemarineerde makreel, bavarois van komkommer, avocado, rucola en basilicumolie

Voorgerecht

Tartaar van gemarineerde makreel, bavarois van komkommer, avocado, rucola en basilicumolie

 INGREDIENTEN:   

 8 gefileerde makrelen

 2 sjalotjes

 100 cl olijfolie

 20 gr. gehakte bieslook

1 citroen

4 avocado

1/2 citroen

375 cl komkommersap/pulp

120 gr. slagroom

60 gr crème fraiche

12 gr gelatine

1 bosje basilicum

150 gr olijfolie

zout en peper

rucola

BEREIDING:

Een marinade maken van fijn gesnipperde sjalot , 10 gr bieslook 50 gr olijfolie en sap van  halve citroen. De helft van de makreelfilets gedurende 2 uur laten marineren. De andere filets fijn hakken en mengen met de resterende sjalot, bieslook, olijfolie en citroensap.De avocado pellen en vlees met citroen, zout en peper in cutter fijnmalen. Komkommer in blender super fijn malen en daarna opwarmen en de geweekte gelatine erin oplossen. Het sap/pulp laten afkoelen en halfopgeklopte slagroom en crème fraiche toevoegen. De bavarois in een vormpje spuiten en verder laten afkoelen in koeling.  Basilicumblaadjes een tiental seconden in kokend water blancheren, spoelen met ijskoud water en daarna droogdeppen. De basilicum samen met de olijfolie in de blender en daarna door puntzeef duwen.

OPMAAK BORD:

De tartaar van makreel op een langwerpig bord aan de ene kant plaatsen en de bavarois aan de andere kant. Daar tussenin  de gemarineerde makreel en de quenelles van avocado. Afwerken met een paar druppels basilicumolie en paar blaadjes rucola