Witloofroomsoep met heilbotfilet
Voorgerecht
Witloofroomsoep met heilbotfilet
INGREDIENTEN:
4 heilbotstukjes van 60 gr
6 witloofstruikjes van 80 gr per stuk
1 prei
1 grote aardappel
¼ teentje knoflook
1,5 liter heldere fondsbouillon van gevogelte en/of van kalf
3 laurierblaadjes
2 eigelen
50 ml room
50 ml slagroom
30 gr boter
versgemalen peper en zout
BEREIDING:
Witloof, prei en aardappel schoonmaken, wassen en in stukjes snijden. Fonds, 4 witloofstruikjes, prei, knoflook, laurierblad en aardappel 40 min zachtjes laten koken. Laurierblad uit de soep nemen. De soep met mixer of door zeef pureren. Met zout en versgemalen peper op smaak brengen. Warm houden
Overige 2 struikjes in julienne snijden.Op een matig vuur boter in een steelpan goudbruin kleuren en de struikjes witloof onder voortdurend roeren 5 min laten stoven. Witloof moet knapperig blijven. Filets even onder koud stromend water afspoelen, droogdeppen en in 1 à 2 cm grote stukjes snijden. De rauwe filets gedurende 1 min in de hete soep doen. Even laten koken en er het gestoofde witloof aan toevoegen. Het eigeel met de room kloppen en in de soep mengen. Soep in voorverwarmde terrine doen of in borden verdelen. De slagroom als een kapje bovenop plaatsen