Cheese-cake aux fraises de bois

Voorgerecht

Cheese-cake aux fraises de bois

INGREDIENTEN:

250 g kleine aardbeien ( voorkeur bosaardbeien )

biscuit-bodem:

200 gram zandkoekjes ( type Bretons )

200 g zachte roomboter

mousse au fromage blanc:

500 g fromage blanc

250 g slagroom

100 g poedersucre

6 blaadjes gelatine

1/2 koffielepel vanillepoeder of 2 zakjes vanillesuiker

 aardbeienmarmalade:

200 g aardbeien

50 g suiker

1 soeplepel d’eau de fleur d’oranger

biscuitbodem:

Verwarm de over voor op 170º. Verkruimel de zandkoekjes met de hand. Voeg de zachte boter toe in stukjes en meng het geheel tot een gelijkmatig deeg. Plaats dit deeg in kleine individuele rondje of in een groter taartbodem. Zet ± 15 minuten in de oven tot ze goudbruin gekleurd zijn. Laat afkoelen.

mousse au fromage blanc:

Laat de gelatine weken in koud water. Laat ze vervolgens smelten in 4 eetlepels slagroom op een laag vuur.Klop de rest van de slagroom licht op. Meng de vanille en de suiker door de fromage blanc, voeg dan voorzichtig de vloeistof met de gelatine toe alsmede de slagroom. Doe op elke koekbodem 2 eetlepels bosaardbeien en dek ze af met de mousse. Zet ± 6 uur koel weg. ( Kan sneller )

aardbeien marmalade:

Maak de aardbeien schoon en snijd ze in tweeën. Laat ze samen met de suiker een paar minuten koken op laag vuur. Haal van het vuur en voeg l’eau de fleur d’oranger toe.

OPMAAK BORD

Maak de aardbeientaartjes los van de ringen met een fijn mes en plaats ze in het midden van een halfdiep bord. Scep er de marmalade omheen.