Koude komkommer – garnalensoep

Voorgerecht

Koude komkommer – garnalensoep

Ingrediënten:

25 g boter
2 sjalotjes, fijn gehakt
2 teentjes knoflook, fijn gehakt
1 komkommer,  geschild en in blokjes gesneden
3 dl melk
225 g  gekookte en gepelde garnalen
1 el (van elk) fijngehakte verse munt, dille, bieslook en kervel
3 dl slagroom
zout en witte peper

garnering:
2 el crème fraiche of zure room (naar keuze)
4 grote gekookte garnalen, gepeld maar met staart
verse dille en bieslook

Bereiding:

Smelt de boter in een pan en fruit de sjalotjes en het knoflook op laag vuur tot ze gaar, maar niet bruin zijn. Voeg de komkommer toe en verhit het geheel onder regelmatig roeren tot alles zacht is. Roer de melk erdoor en breng hem bijna aan de kook.  Laat het geheel op en laag vuur 5 minuten sudderen.  Pureer de soep zeer fijn in een keukenmachine en breng hem op smaak.Schenk de soep in een kom en laat hem afkoelen. Roer dan de garnalen, fijngehakte kruiden en room erdoor. Zet de soep afgedekt nog minstens 2 uur in de koelkast.

OPMAAK BORD:

Serveer de soep in vier aparte kommen, schep (naar wens) een toefje zure room of crème fraiche op de soep en leg op de rand van elke kom een grote garnaal.  Strooi nog wat fijngehakte dille over de soep en steek ter garnering twee of drie sprietjes bieslook onder de garnaal.  Serveer de soep direct.