Spaanse schelpensoep met chorizo

Voorgerecht

Spaanse schelpensoep met chorizo

INGREDIENTEN:

½  eetlepel olijfolie

12 ½  g boter

½  prei (alleen het wit, in de lengte gehalveerd en in halve ringetjes gesneden)

1 teen knoflook, fijngesneden

50 g chorizo, in de lengte gehalveerd, in plakjes

165 ml appelcider

200 g cannelonibonen (uit blik, afgespoeld en uitgelekt)

½ l vis- of kippenbouillon

1 ½ eetlepel bloem

½ kg vongole, panklaar

62 ½ ml slagroom

¼ bosje bieslook, gesnipperd

½ stokbrood, in sneetjes, geroosterd

BEREIDING:

Verhit de olie en boter op een matig vuur, schep de prei 5 min. om, voeg de knoflook en chorizo toe en bak nog 2-3 min. mee. Voeg de cider, bonen en bouillon toe en breng aan de kook. Roer de bloem met 40 ml water tot een glad papje en roer dit door de bouillon in de pan. Voeg de schelpen toe en stoof ze afgedekt 2-3 minuten, tot ze zich openen. Roer er de slagroom en wat zout en peper door. Neem van het vuur.

OPMAAK BORD:

schep de schelpensoep in de kommen. Strooi er bieslook over en serveer met geroosterd stokbrood.