Chocolade-kastanje-genot

Nagerecht

Chocolade-kastanje-genot

INGREDIENTEN: (voor 12 personen)

200 g boter, in stukjes

160 pure chocolade, gehakt

2.5 dl melk

250 g basterdsuiker

50 g gedroogde kokos

60 g cacaopoeder

120 g zelfrijzend bakmeel

4 eieren, losgeklopt

Cake:

Bereiding:Verwarm de oven op 180 graden. Vet een rolgebakblik licht in en bekleed bodem en wand met bakpapier.Roer de boter, melk, chocolade en suiker in een pannetje op laag vuur totdat de suiker en chocolade zijn opgelost. Laat iets afkoelen. Meng cocos, cacao en bloem in een kom, schenk het chocolademensel en de losgeklopte eieren erbij en meng alles goed. Schenk het beslag in het blik en bak de cake in 15 min. net stevig. Laat 5 min. staan en stort op een rooster om af te koelen.

Amarettosiroop:

4 eetlepels basterdsuiker

120 ml amaretto

Bereiding: roer de suiker en 60 ml. water in een pannetje op laag vuur totdat de suiker is opgelost. Haal de siroop van het vuur, roer de amaretto erdoor en laat hem afkoelen. 

Kastanjevulling

60 g boter, zacht gemaakt

520 g ongezoete kastanjepuree

60 g poedersuiker

Bereiding: klop de boter, kastanjepuree, en poedersuiker in een kom glad. Hou wat kastanjeroom apart. Steek vormpjes van 3, 5 en 7 cm. uit de chocoladecake. Leg de cakerondjes op elkaar, na telkens op de bovenkant wat siroop te hebben gestreken en wat kastanjeroom gesmeerd. Breng de bewaarde kastanjeroom zo dun en glad mogelijk aan op elk cakeje om een gladde zijkant te maken. Zet ze 1 uur in de koelkast, totdat de kastanjeroom iets steviger is geworden.

Chocoladeglazuur

150 g boter

300 g pure chocolade, gehakt

4 eetlepels glucosestroop

Bereiding: roer de boter, chocolade en glucosestroop in een kom boven een pan pruttelend water tot alles is gesmolten. Begiet de cakejes met het mengsel tot ze geheel bedekt zijn, en laat ze in de koelkast hard worden.

Frambozensaus

300 g frambozen

4 eetlepes basterdsuiker

Bereidinglaat de frambozen en suiker in een steelpannetje 5 min. Sudderen. Haal ze door een plastic zeef en laat het sap afkoelen

Chocoladekrullen:

120 g pure chocolade

Bereiding: smelt de pure chocolade en doe hem in een papieren spuitzak / plastic zakje. Knip de punt eraf en spuit een doorlopende spiraal van ca. 7 cm. doorsnee op een met bakpapier bedekte bakplaat. Laat de spiralen in de koelkast hard worden. 

OPMAAK BORD:

Zet elk cakeje op een bord, garneer het met een spiraal, bestuif licht met poedersuiker en schep de frambozensaus rondom.