Kokosparfait met papaya, ananas en limoen

Nagerecht

Kokosparfait met papaya, ananas en limoen

INGREDIENTEN:

15 eidooiers, = 2.

dl vloeibaar

250 gr fijne suiker

 15 eetlepels

kokospoeder

5 dl slagroom

5 dl Griekse yoghurt

3 à 4 rijpe papajas,

of uit blik of ander

vers fruit

1 ananas

3 limoenen

Suiker

vormpjes van 1. dl

(1 per persoon)

zesteur

BEREIDING:

■ Vet de vormpjes in met olie (geen olijfolie) ■ Klop in een kom suiker en dooiers door elkaar ■ Klop het kokospoeder erdoor en klop alles 10 à 15 minuten au bain-marie tot het volume is verdubbeld ■ Neem kom van het vuur en laat onder af en toe kloppen afkoelen ■ Klop intussen de slagroom tot yoghurtdikte en schep de room en yoghurt door het afgekoelde eimengsel ■ Schenk het in de vormpjes en zet in de vriezer ■ De schil van de limoenen met een zesteur in ragfijne reepjes snijden ■ De reepjes met water in een pannetje doen; aan de kook brengen, ± 5 minuten zachtjes laten koken ■ In een zeef laten uitlekken en onder de koude kraan afspoelen ■ De schilletjes met 2 eetlepels suiker en 4 à 5 eetlepels water in een sauspannetje doen ■ Op een klein vuur aan de kook brengen en roeren totdat het water geheel is verdampt ■ De schilletjes bezitten nu een glanzend groene kleur, van het vuur afhalen, op bakpapier schudden en bewaren ■ Schil de papaya’s, snij ze doormidden en verwijder het zaad ■ Schil de ananas en snij ze in stukjes ■ Snij het vruchtvlees in plakjes, voeg het limoensap toe en laat ± 30 minuten intrekken.

OPMAAK BORD:

Stort de parfait op de bordjes en garneer met de plakjes papaja en limoenschilletjes