Soep Mediterrané met aubergine en venkel

Voorgerecht

Soep Mediterrané met aubergine en venkel

INGREDIENTEN:

1 kleine aubergine

1 kleine venkelknol

1 teentje knoflook

1 ui

70 gr tomatenpuree

1 eetlepel bloem

1 eetlepel olijfolie

1,25 liter runderbouillon (2 blokjes

opgelost in 1,25 liter heet water)

koffielepel koriander

koffielepel pilipili (gedroogd)

Provençaalse kruiden (facultatief)

peper en zout

Garnering:

8 zongedroogde tomaten (versmarkt,

tomatenmarinade)

stokbrood

BEREIDING:

Pel de ui en het knoflookteentje en snij grof. Was de aubergine en snij in stukken.  Snij de venkel in blokjes. Hou het venkelgroen apart voor de versiering. Snij de gedroogde tomaten in reepjes. Laat in een ruime kookpan een eetlepel olijfolie opwarmen. Voeg de ui, knoflook, aubergine en venkel toe en laat gedurende enkele minuten stoven. Bestrooi met bloem en roer zorgvuldig om met een houten lepel. Leng aan met de bouillon en voeg de tomatenpuree toe. Kruid met geplette korianderbolletjes en pili-pili .Breng aan de kook, dek af en laat gedurende 20 minuten zacht koken. Mix de soep fijn en breng eventueel op smaak met Provençaalse kruiden, peper en zout.

OPMAAK BORD:

Dien de soep heet op met gegrild stokbrood en Meng de reepjes gedroogde tomaten en het venkelgroen onder de soep