Pannacotta met perzik en gekarameliseerde amandelen

Nagerecht

Pannacotta met perzik en gekarameliseerde amandelen

INGREDIENTEN:

4 gr gelatine

½ ltr slagroom

2 vanillestokjes 

180 gr suiker

40 gr geschaafde amandelen

klein blik perziken

BEREIDING:

Week gelatine 5 min. In koud water. Snij vanillestokjes doormidden en schraap zaadjes eruit  en doe samen met de room in steelpan. Voeg 80 gr suiker toe  en zet op vuur. Verwarm ,maar de room mag niet koken en voeg uitgeknepen gelatine toe en roer tot gelatine is opgelost. Verdeel de crème over 10 glazen  laat afkoelen  en daarna  opstijven in koelkast . Zet oven op 150 gr C. Breng 1 dl water met de rest van de suiker aan de kook. Roer de amandelen erdoor en laat 1 min. koken.  Giet amandelen af en vang siroop op. Giet de siroop op een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Schik de amandelen erop en laat 10 min. karamelliseren. Eruit en laten afkoelen. Perziken in reepjes en daarna in blokjes en doe in steelpannetje en voeg paar eetlepels siroop toe en verwarm gedurende enkele minuten. Giet af en laat afkoelen.  Vlak voor het opdienen van de pannacotta de perzikmarmelade erop en daarbovenop de amandelen.