Lamsrug in aardappelkorst met jonge worteltjes
Hoofdgerechtiamsrug in aardappelkorst met jonge worteltjes
INGREDIENTEN:
Lamshaas of lamsrugfilet
1.5 kg vast kokende aardappelen
olijfolie, zout en peper
paneermeel
gladde peterselie
lams- of kalfsfond
takje rozemarijn
75 gr. boter
bos jonge wortelen
BEREIDING:
Verdeel het vlees in 4 mooie stukken en bak om en om mooi bruin en haal uit de pan. Kook de aardappelen half gaar en rasp ze daarna grof. Bak er in een grote koekepan mooie aardappelpannekoek. Leg de lapjes lamsvlees op de pannekoek en wikkel de pannekoek voorzichtig om het vlees heen. ( het beste resultaat krig je als je de pannekoek op een theedoek legt en vervolgens het vlees er op legt en de pannekoek erom heen wikkelt). Zet in voorverwarmde oven van 220 ge gedurende 10 a 12 minuten.
Saus
Fond samen met rozemarijn inkoken tot de helft en glaceren met koude boter.
Wortelen
Wortelen schoonmaken en gaarkoken in beetje water. Daarna licht aanbakken in beetje boter.
OPMAAK BORD:
Snij de pannekoek met vlees in mooie schijven , drappeer de saus rond het vlees en leg enkele wortelen naast het vlees.