Veloute Choisy

Voorgerecht

Veloute Choisy

INGREDIENTEN:

300 gr, wit van prei

3 krop botersla

140 gr roomboter

100 gr bloem

2 ½ ltr. bouillon 

2 dl slagroom

3 eierdooiers

olie

10 sneetjes casinowit

klein bosje kervel

BEREIDING:

Maak de groenten schoon. Wit van prei fijn snijden.

2 ½ krop sla blancheren.

Smoor prei in grote pan in 100 gr boter, daarna bloem erdoorheen spatelen. Even smoren en vervolgens de bouillon toevoegen en al roerend aan de kook brengen. Doe geblancheerde sla in de pan en laat alles ca 30-45 minuten zachtjes koken. Als sla gaar is dan pureren en daarna door fijne zeef. Bind soep met mengsel van room en eidooiers. Op smaak brengen met peper en zout. 

OPMAAK BORD:

De halve krop in dunne reepjes snijden (dit heet: “chiffonade”) en kort smoren in de rest van de boter en roer door de soep. Snij casinobrood in blokjes van 1 cm en bak in olie bruin. (crouton) Kerveltakje en crouton bij opdienen van soep in de borden doen.