Bavarese all’ arancia

Nagerecht

Bavarese all’ arancia

INGREDIENTEN:

14 grote sinaasappels, 8 blaadjes heldere gelatine,1,8 dl citroensap, 210 gr. witte basterdsuiker, 4 eiwitten, 3,5 dl.slagroom, 42 chocoladesticks, bosje munt, grandmarnier.

BEREIDING                                                                                                                      

Halveer 7 sinaasappels en pers ze voorzichtig( ze moeten als schaaltje dienen) uit en verwijder het vlies aan de binnenzijde. Zeef het sap en zorg dat je ongeveer 5,2 dl. hebt. Week de blaadjes gelatine 5 min. in ruim koud water. Breng het sinaasappelsap met het citroensap aan de kook. Los de basterdsuiker al roerend hierin op. Laat vervolgens de goed uitgeknepen gelatine hierin oplossen en laat op een koele plaats lobbig worden. Klop het eiwit stijf en de slagroom lobbig. Schep de slagroom en het eiwit door de sinaasappelmassa. Schep de bavarois in de halve sinaasappelschil, strijk glad enlaat in dekoeling opstijven.      Haal van de ander 7 sinaasappels de partjes zonder vlies eruit, besprenkel met wat grand marnier en zet koel weg.

Opmaak bord:

Leg op de bavarois 3 chocoladesticks met aan een kant de punten bij alkaar. Leg op dit punt een muntblaadje. Garneer rondom de sinaasappelpartjes met grand marnier.