Tarte di tomate(

Voorgerecht

Tarte di tomate(14 pers.)

 

INGREDIENTEN:

7 plakjes bladerdeeg (ev.14), 7 sardines, 7 plakjes parmaham, 10 eetlepels pesto (zelf maken met pijnboompitten basilicum knoflook en olijfolie met wat zout, peper en een snufje tuinkruidenbouillon in de keukenmachine), 6 lepels geraspte parmezaan, 6 lepels geraspte old amsterdam, 70 kerstomaatjes, 4 eidooiers, basilicum.

BEREIDING:

Laat de deegplakjes ontdooien en fileer ondertussen de sardines.   Rol de ontdooide bladerdeegplakjes uit tot 2x de oorspronkelijke grootte. Als je een dikker deegbakje wilt, niets uitrollen. Vandaar bovenstaand 7 of 14 plakjes. Centraal met een ronde niet te scherpe vorm een circel duwen. ( door het in te drukken hoort op die plek bij het bakken een knik te komen waardoor de randen wat meer omhoogkomen). Strijk een laagje pesto binnen de cirkel en bestrooi dit met de geraspte kaas. Snijd heel dun miniplakje van boven en onderzijde van de kerstomaatjes en halveer ze vervolgens. Leg ze binnen de cirkel op de kaas. Bestrijk de randen buiten de cirkel met eidooier en bak ze tussen de 12 en 15 minuten in de oven op 200 gr.  Zout en peper de sardinefilets, bestrooi licht met wat bloem en bak ze heel kort lichtbruin. Wind er het plakje parmaham omheen en opnieuw even in de koekenpan. Leg de sardine bovenop de sardines. Bestrooi voor het opdienen met gehakte basilicum.