Chocoladedriehoekjes in een zacht kader vergezeld van lychees en sinaasappel.

Nagerecht

Chocoladedriehoekjes in een zacht kader vergezeld van lychees en sinaasappel.

INGREDIENTEN:(14 pers)

Fruitmousse:

- 4 eiwitten

- 50 gram poedersuiker

- 24 lychees uit blik

- 2 sinaasappelen (peler-a-vif)

- 4 dl room

- sap van de lychees en sinaasappelen en fijn gesnipperde schil van 1 sinaasappel

- 5 blaadjes gelatine

Chocomousse:

- 2 eiwitten

- 20 gram poedersuiker

- 4 eierdooiers

- 40 gram suiker

- 2 dl room

- 100 gram zwarte chocolade

- een weinig sap van lychees en sinaasappel

- 3 gelatineblaadjes

Sausje:

- 2 dl gesuikerd kookvocht van de sinaasappelschil

- 2 dl sinaaasappelsap

- 5 cl Cointreau

Chocolade:

- 400 gram zwarte chocolade

Fruit:

- 28 lychees

- 6 sinaasappelen

BEREIDING:

Fruitmousse:

De lychees uit blik. De sinaasappelen eerst schillen met een dunschiller ,schil bewaren voor sausje, daarna verder schillen tot op het vruchtvlees en er de billetjes uitsnijden. Alles fijn mixen. De eiwitten met de helft van suiker zeer stevig opkloppen tot ze pieken vormen. De room eveneens opkloppen, met de rest van de  uiker. De gelatineblaadjes mals laten worden in koud water en daarna oplossen in het licht opgewarmd sap van de lychees en de sinaasappelen. Dit onder de opgeklopte eiwitten roeren, daarna de fijn gemixte lychees en sinaasappelen en tot slot de opgeklopte room. Tot slot de gesuikerde sinaasappelsliertjes ondermengen . Zeker 2 uur laten rusten in de  koelkast.

Chocomousse:

De eiwitten opkloppen met de poedersuiker. De eierdooiers samen met de suiker opkloppen tot de dooiers wit verkleuren. De room opkloppen. De chocolade op een zeer zacht vuurtje (of au bain-marie) laten smelten. De gelatineblaadjes laten mals worden en daarna oplossen in het licht opgewarmd sap van de lychees en de sinaasappelen. De malse chocolade onder de opgeklopte room mengen, daar de opgeklopte eierdooiers, het lichtjes opgewarmd sap en de opgeklopte eiwitten ondermengen. Zeker 2 uur laten opstijven in de koelkast.

Sausje:

De sinaasappelschillen eerst 3 x afkoken (water verversen) in warm water. Daarna de schillen laten zoet worden in gesuikerd water. De schillen eruit nemen en het kookvocht verder laten inkoken tot er een stroop ontstaat, deze stroop aanlengen met sinaasappelsap en de Cointreau.

Chocolade:

De chocolade op een zeer zacht vuurtje (of au bain-marie) laten smelten. Uitgieten op bakpapier tussen twee plaatjes en net voor het opstijven in driehoekjes versnijden.

Fruit:

De lychees en sinaasappelen pellen en versnijden.

Opmaak bord:

De chocoladedriehoekjes bespuiten met de fruitmousse (2x) en met de chocolademousse (1x). Deze driehoekjes op het bord zetten, zodanig dat ze aan elkaar kleven, eindigend met een onbespoten chocoladedriehoekje. Het versneden fruit op een hoopje schikken en er de saus over en rond gieten