Mulfilet met inktvisbolognese

Voorgerecht

Ingredienten (4 personen)
12 rode poon- of mulfilet
3 takjes marjoraan
zout en gemalen witte peper
olijfolie
Inktvisbolognese
400gr inktvisvlees in brunoise
gesneden
60 ml olijfolie
50 gr ui fijn gesneden
50 gr wortel brunoise gesneden
50 gr bleekselderie brunoise gesneden
50 gr champions brunoise gesneden
2 teen knoflook fijn gehakt
2 marjoraantakjes
50 ml droge witte wijn
150 gr ontvelde gepureerd tomatenvruchtvlees
Bereiden
Steek tussen huid en vlees 3 geplukte marjoraanblaadjes.(mocht dit niet
lukken dan de marjolein meebakken met de vis) Kruiden met peper en
zout en apart leggen.
UI, wortel, bleekselderie en champions in kleine blokjes (brunoise)
snijden.
Inktvisvlees brunoise snijden en in hete olie ca 1 min.aanbakken, vuur
temperen en vervolgens ui, knoflook, wortel, bleekselderie, champions
en marjoraan toevoegen en aan zweten. Witte wijn en gepureerde
tomaat erdoor roeren en ca 6 min gaar laten worden. ( moet wel beet
houden). Peper en zouten. Door een zeef doen en sap opvangen. later
iets inkoken.(om de saus iets dikker te maken eventueel dikker maken
met aangelengde aardappelmeel)
Rode poon of mul aan beide zijden heet in olijfolie aanbraden.
Opmaak bord
Doe de inktvisbolgnese in een ronde ringvorm op het bord en haal de
ring er voorzichtig af en leg 2 a 3 filet schuin op de bolognese. Drapeer
met ingekookt vocht rond vis en bolognese.
(eventueel een gekookte spagettikrul rond houten stokje rollen en frituren
en schuin over gerecht leggen)