Gebakken kabeljauw met puree , gamba's en groentesalsa
INGREDIENTEN:
6 ons vis
24 gamba's
1 kg. Aardappelen
bosui
150 gr,gedroogde tomaten
150 dl. Olijfolie
1 dl. Room
6 trostomaten
6 olijven
2 teentjes knoflook
kleine courgette
150 gr. erwten
1 sjalotjes
balsamico
olijfolie
dragon
bloem
peper/zout
Maak van de aardappelen met room, boter en olijfolie een smeuige puree. Kruid met peper,zout en nootmuskaat en voeg er de fijngesneden gedroogde tomaat en lenteuitjes door. Erwten mixen met gefruite sjalot en door een fijne zeef drukken, waardoor een fijn groen sausje ontstaat.
Tomaten ontvellen en evenals de courgette (zaadcentrum uitlepelen) brunoise snijden.Sjalotjes en look heel fijn snijden en deze met de courgette wat krokant gaar laten worden, daarna in kleine plakjes gesneden olijven en tomaten erbij doen. Op smaak brengen met zout en peper. Gepelde en schoongemaakte gamba's door een beslagje, met de fijngesneden dragon, wat zout en peper erin, halen en frituren.De vis rustig gaar bakken.
Opmaak bord:
De vis op de puree De lauwe salsa er omheen en wat olijfolie erop druppelen. De gamba's op het groene erwtensausje. Eventueel wat groen en/of gedroogd tomatenvelletje op de vis strooien.