Voorgerecht

Gebakken kabeljauw met puree , gamba's en groentesalsa

INGREDIENTEN:

6 ons vis

24 gamba's

1 kg. Aardappelen

bosui

150 gr,gedroogde tomaten

150 dl. Olijfolie

1 dl. Room

6 trostomaten

6 olijven

2 teentjes knoflook

kleine courgette

150 gr. erwten

1 sjalotjes

balsamico

olijfolie

dragon

bloem

peper/zout

Maak van de aardappelen met room, boter en olijfolie een smeuige puree. Kruid met peper,zout en nootmuskaat en voeg er de fijngesneden gedroogde tomaat en lenteuitjes door. Erwten mixen met gefruite sjalot en door een fijne zeef drukken, waardoor een fijn groen sausje ontstaat.

Tomaten ontvellen en evenals de courgette (zaadcentrum uitlepelen) brunoise snijden.Sjalotjes en look heel fijn snijden en deze met de courgette wat krokant gaar laten worden, daarna in kleine plakjes gesneden olijven en tomaten erbij doen. Op smaak brengen met zout en peper. Gepelde en schoongemaakte gamba's door een beslagje, met de fijngesneden dragon, wat zout en peper erin, halen en frituren.De vis rustig gaar bakken.

Opmaak bord:

De vis op de puree De lauwe salsa er omheen en wat olijfolie erop druppelen. De gamba's op het groene erwtensausje. Eventueel wat groen en/of gedroogd tomatenvelletje op de vis strooien.