Thaise soep met schuim van kokosmelk

Voorgerecht

Ingredienten ( 4 personen)
1 schijfje verse gemberwortel
1 groen pepertje
1 stengel sereh
2 el olijfolie
1/2 ltr visbouillon
1/2 ltr. runderbouillon
250 gr zoete aardappel
1 klein bosuitje
3 el limoensap
zeezout en peper
300 gr grote over de lengte gehalveerde garnalen
125 gr dunne eiernoedels
2 el koriander
Voor de kokosschuim
10 el volle melk
10 el kokosmelk
Bereiden:
Snij de geschilde gemberwortel ragfijn. Halveer het groene pepertje.Knip
het bovenste deel van de sereh en snijd de rest in dunne stukjes. Verhit
olie in pan en roerbak gember, pepertje en sereh ca 2 min.. Doe de
bouillon er bij en breng aan de kook en laat ca 15 min. trekken. Snij de
geschilde aardappel mooi julienne en het bosuitje in dunne ringetjes.
Zeef de bouillon. Doe de aardappeljulienne in de kokende bouillon en
haal na 1 min. uit de bouillon (en afspoelen in koud water.) Eiernoedel
klein maken en volgens verpakking 2 a 3 min koken en ook uit bouillon
halen en afspoelen. Voeg de limoensap druppelsgewijs bij de bouillon en
laat soep zachtjes koken en doe de garnalen bij de bouillon (en haal ook
deze na 1 min uit de kokende bouillon.)
Opmaak borden:
Schep noedels, zoete aardappel en garnalen op een verwarmd bord en
schenk vervolgens de gloeiend hete bouillon over de ingredienten
en bestrooi met bosui en koriander. Klop de melk en kokosmelk al
kokend schuimig en schep voorzichtig op soep.