Tarte frangipane aux abricots

Nagerecht

Tarte frangipane aux abricots

INGREDIENTEN:

Voor 6 personen

12 abrikozen

125 g frambozen

50 g boter

80 g suiker

Voor het deeg

190 g bloem

130 g zachte boter

20 g maizena

90 g glazuursuiker

35 g amandelpoeder

1 ei

1 mespunt zout

Voor de amandel crème

200 g boter

200 g basterdsuiker

200 g amandelpoeder

4 eieren

10 cl room

HET DEEG

meng de maizena, de glazeersuiker, de bloem, de amandelpoeder en het zout. Voeg dan de zachte boter in stukjes toe. Daarna het ei en kneed het geheel tot een homogeen deeg. Zet 1 uur koud weg. Verwarm de oven op 170º. Maak op bakpapier of een siliconevel een bodem van 3 mm dikte en stans daar de ronde bodem uit met de taartring. ( maak van de rest ven het deeg zandkoekjes ) Bak de bodem gedurende 10 minuten in de oven.

AMANDEL CREME

Meng alle ingrediënten in een kom, zonder te emulgeren. Zet 1 uur koud weg.

BEREIDING:

Plaats de taartbodem met ring op een bakplaat en stort daar de amandelcrème in tot een hoogte van 3 cm. Zet het geheel opnieuw in de oven op dezelfde temperatuur gedurende 30 minuten. Laat afkoelen alvorens het of een taartschaal te plaatsen.

OPMAAK TAART

Snijd de abrikozen in tweeën en verwijder de pit. laat ze carameliseren in de boter en suiker. Zodra ze een mooie kleur hebben plaats ze dan als rozetten op de taart en decoreer verder mat frambozen en polijst ze met het abrikozenvocht