Tarte frangipane aux abricots
NagerechtTarte frangipane aux abricots
INGREDIENTEN:
Voor 6 personen
12 abrikozen
125 g frambozen
50 g boter
80 g suiker
Voor het deeg
190 g bloem
130 g zachte boter
20 g maizena
90 g glazuursuiker
35 g amandelpoeder
1 ei
1 mespunt zout
Voor de amandel crème
200 g boter
200 g basterdsuiker
200 g amandelpoeder
4 eieren
10 cl room
HET DEEG
meng de maizena, de glazeersuiker, de bloem, de amandelpoeder en het zout. Voeg dan de zachte boter in stukjes toe. Daarna het ei en kneed het geheel tot een homogeen deeg. Zet 1 uur koud weg. Verwarm de oven op 170º. Maak op bakpapier of een siliconevel een bodem van 3 mm dikte en stans daar de ronde bodem uit met de taartring. ( maak van de rest ven het deeg zandkoekjes ) Bak de bodem gedurende 10 minuten in de oven.
AMANDEL CREME
Meng alle ingrediënten in een kom, zonder te emulgeren. Zet 1 uur koud weg.
BEREIDING:
Plaats de taartbodem met ring op een bakplaat en stort daar de amandelcrème in tot een hoogte van 3 cm. Zet het geheel opnieuw in de oven op dezelfde temperatuur gedurende 30 minuten. Laat afkoelen alvorens het of een taartschaal te plaatsen.
OPMAAK TAART
Snijd de abrikozen in tweeën en verwijder de pit. laat ze carameliseren in de boter en suiker. Zodra ze een mooie kleur hebben plaats ze dan als rozetten op de taart en decoreer verder mat frambozen en polijst ze met het abrikozenvocht