Millefleuille d’omelettes aux légumes

Voorgerecht

Millefleuille d’omelettes aux légumes

INGREDIENTEN:

Voor 6 personen

8 eieren

1000g Gruyère kaas

10 cl room

Olijfolie

zout

Aubergine vulling:

3 aubergines

2 velletjes gélatine ( 4 g )

2 teentjes knoflook, gesnipperd

olijfolie

1/2 bosje basilicum, gehakt

suiker en zout

Paprika vulling:

2 nieuwe uien

2 rode paprika

2 velletjes gélatine ( 4 g )

2 teentjes knoflook, gesnipperd

olijfolie

piment doux fumé

suiker en zout

Courgette vulling:

3 courgettes

2 velletjes gélatine ( 4 g )

2 teentjes knoflook, gesnipperd

olijfolie

1/2 bosje bieslook gehakt

suiker en zout

vinaigrette:

100 g jonge doperwtjes

30 g boter

10 cl olijfolie

zout

OMELETTEN

Klop de eieren in een kom en voeg de room en geraspte gruyère toe. Breng op smaak met wat zout en bak er omeletten van met een diameter van 15 à 20 cm. Ze moeten wel allemaal even groot zijn.

DE VULLINGEN

Aubergine: schil de aubergines en snijd ze in dobbelsteentjen van max. 5 mm. Zet ze zacht aan in een beetje olijfolie samen met de knoflook en laat gaar smoren. Voeg eventueel een beetje water toe. Op smaak brengen met wat zout en suiker. Zet vuur laag. Proeven voordat je de geweekte en verwarmde gelatine toevoegt en doorroert. Voeg als laatste de fijn gesneden basilicum toe. Zet weg.

Ui en paprika: snipper de uien en schil de paprikaʼs met een dunschiller en snijd ze in dobbelsteentjes van max. 5 mm. Laat ze langzaam garen in de olie met de knoflook. Breng op smaak met zout en suiker. Zet vuur uit. Proeven voordat je de geweekte en verwarmde gelatine toevoegt en doorroert. Zet weg.

Courgette: snijd de courgettes in dobbelsteentjes van max. 5 mm en smoor ze gaar in een weinig olie. Breng op smaak met zout en suiker. Zet vuur laag. Proeven voordat je de geweekte en verwarmde gelatine toevoegt en doorroert. Voeg als laatste de fijn gesneden bieslook toe. Zet weg.

Opmaak bord:

Gebruik een ring van tussen de 15 en 20 cm doorsnee. Als het goed is zijn de omelettes van dezelfde maat. Laag voor laag bouwen we nu de Millefeuille op. Zet de ring(en) op vetvrijpapier en begin met een omelette op de bodem. Achtereenvolgens een laag aubergine, ei, paprika, ei, courgette en ei.

VINIGRAITTE DE PETITS POIS

Kook de doperwten en de boter in 30 cl water gaar. Mix alles met de olijfolie en serveer het separaat bij de millefeuille