Zomerse soep: komkommer/avocado met limoen

Voorgerecht

Zomerse soep: komkommer/avocado met limoen

INGREDIENTEN:

- 2 komkommers
- 2 rijpe avocados
- 1 limoen
- Witte wijn azijn
- Olijfolie
- 6-8 blaadjes verse munt
- 400 ml water
- Peper en zout

-1 stokbrood.

BEREIDING:
1. Schil de komkommer en snijd ze beiden in stukken. Haal ook de avocado uit z’n schil en doe dit samen met de twee komkommers in de blender.
2. Voeg het sap van één limoen, een flinke scheut witte wijn azijn, een eetlepel olijfolie, de blaadjes munt, het water en wat peper en zout aan de blender toe.
3. Mix alle ingrediënten in de blender een halve minuut tot een minuut tot een luchtige soep. Schenk de soep in glazen schaaltjes en zet dit voor ongeveer een uur in de koelkast.

Bruchetta stokbroodje: Snij het stokbrood zeer dun en besmeer met olijfolie. .Doe het in de oven op 120 graden en bak af tot ze krokant zijn.

Opmaak bord:

Garneer de koude soep met blokjes komkommer en een blaadje munt en serveer met stokbrood