Yoghurtgranité met ‘honingtomaatjes’ en aardbeien

Nagerecht

Yoghurtgranité met ‘honingtomaatjes’ en aardbeien

INGREDIENTEN:

Yoghurtgranité

• 400 ml karnemelk

• 300 ml Griekse yoghurt

• 50 g honing

• 1 limoen

Honingtomaatjes en aardbeien

• 20 trostomaatjes (formaat van kerstomaatjes)

• 1 vanillepeul

• 1 kaneelstokje

• 3 steranijs100 ml water

• 100 g suiker

• 125 g basilicum

Extra nodig

blokrasp

BEREIDING:

Yoghurtgranité

• Roer karnemelk, yoghurt, honing en het sap van een halve limoen door elkaar. Schenk in een diepvriesbestendige schaal en laat bevriezen.

Honingtomaatjes

• Kruis met de punt van een klein mes de tomaatjes in bij de steelaanzet. Dompel ze 20 seconden in water dat net tegen de kook aan is. Schep ze direct in ijskoud water en pel de velletjes er af. Leg ze in een glazen schaal. • Halveer de vanillepeul en schraap het merg eruit. • Kneus het kaneelstokje. • Verwarm de honing met vanillemerg en peulen, steranijs en kaneel. Schenk over de tomaatjes en laat circa 10 minuten marineren.

Basilicumsiroop

• Breng water met suiker aan de kook tot de suiker is opgelost. Pluk de basilicumblaadjes en blancheer 1 minuut. Afkoelen in ijswater en zo snel mogelijk uitknijpen. Doe basilicum en siroopwater in een blender en maak een gladde siroop. • Was de aardbeien, haal de kroontjes er af en halveer de aardbeien. • Haal de granité 5 minuten voor het serveren uit de diepvriezer.

Opmaak bord:

• Zet een ringvorm op bord en zet de aardbeien met de punt omhoog met het snijvlak tegen de ring aan. • Zet de honingtomaatjes met de punt naar boven in het midden van de ring. Lepel er specerijenhoning over. • Snijd een blok van de granité en rasp de granité op de blokrasp. Leg de granité in een bergje op de tomaatjes. • Haal de ringvorm eraf en maak er eilandjes van basilicumsiroop omheen