Tartaar van zalm en kabeljauw met nootjes mantelschelpen.

Voorgerecht

Ingredienten ( 4 personen)

175 gr verse zalm
175 gr kabeljauw
12 nootjes mantelschelpen
150 gr rettich
25 kummel zaadjes
sap van1 limoen
rasp van 1/2 limoen
1 a 2 el kikoman
2 el rijstazijn
mespunt wasabi
zout en peper
zeewier
Wasabisaus:
2 dl creme fraiche
1 el mayonaise
1/2 tl wasabi
zeezout en peper
1//2 el geroosterde zwart sesamzaad

Bereiden:

Hak zalm en kabeljauw fijn. Rettich ragfijn hakken/snijden. Vermeng de beide vissoorten met kummel, limoensap, limoenrasp,kikoman, wasabi en rijstazijn en breng op smaak met peper en zout. Meng rettich bij tartaar en zet in koeling.

Opmaak borden:

Zet een kleine ringvorm op het bord en verdeel de tartaar over de borden en haal de vormen voorzichtig weg. Bak in de hete boter de mantelschelpen snel om en om aan en leg 3 schelpen op het bord. Spuit voor elk mantelschelp een toefje wasabisaus. Leg een plukje zeewier naast de tartaar.