Mini trifle van asperges en roerei

Voorgerecht

Mini trifle van asperges en roerei

INGREDIENTEN:

• 4 sneetjes (oud) wit brood

• 3 el olijfolie naturel

• 16 witte asperges

• 150 g zeekraal

• 6 eieren

• 2 el olijfolie extra vierge

• 4 el zure room

• 0.5 bosje bieslook

• 300 g Hollandse garnalen

• 1 kropje little gem

Extra nodig

• wijnglazen of tumblers (whiskyglas)

blokrasp

 

Croutons

Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de korstjes van de sneetjes brood. Snijd het brood in gelijkmatige blokjes van een halve centimeter. Besprenkel de blokjes met de helft van de olijfolie naturel en meng goed door elkaar. Bak de croutons in circa 7 minuten goudbruin in de oven.

Asperges

Snijd de harde onderkant van de asperges en schil de asperges. Snijd de asperges in schuine plakjes van 5 millimeter dik. Verhit de rest van de olijfolie naturel in een pan en bak de asperges tot ze in 3-4 minuten beetgaar zijn.

Zeekraal

Haal de harde stukjes van de zeekraal. Blancheer de zeekraal 20 seconden in ongezouten kokend water. Spoel af en laat uitlekken

Opmaak bord:

Vul het glas op volgorde laagjes sla, zeekraal, roerei, Hollandse garnalen, asperges, croutons en nog een beetje zeekraal, garnaaltjes.