pompoenpoffertjes met lemoncurd

Nagerecht

Pompoenpoffertjes met Lemoncurd

INGREDIENTEN:

Pompoenpoffertjes 

1 flespompoen

2 kleine eieren

2 el zure room

3 el bloem

2 tl five-spice poeder

1 mespuntje zout

1 limoen

Lemoncurd (1/2 receptuur voldoende voor kookclub)

3 eieren

250 g suiker

3 citroenen

150 g zachte roomboter

INGREDIENTEN:

150 g slagroom

2 bijna zwarte bakbananen (Toko)

6 el honing

Extra 

Aluminiumfolie

Pompoenpoffertjes

Verwarm de oven voor op 175 °C.Verpak de pompoen in aluminiumfolie en pof in 60 tot 75 minuten gaar in de oven. Haal defolie van de pompoen en laat tot lauw afkoelen. Halveer de pompoen, verwijder de zaden.Schep met een lepel het vruchtvlees uit de pompoen en weeg 250 gram af. Pureer de pompoenin de keukenmachine met de eieren en schep het beslag daarna in een kom. Voeg zure room toe en zoveel bloem tot het beslag net niet meer vloeibaar is. De hoeveelheid bloem is afhankelijkvan de soort pompoen en het vochtgehalte dat is vrijgekomen bij het poffen/garen in deoven. Breng op smaak met 5-spices poeder, een mespunt zout en het sap van een kwartlimoen. Bewaar het beslag in de koelkast.

Lemoncurd

Roer in een lage pan de eieren met de suiker glad en iets luchtig. Rasp er de schil van de citroen bij. Pers het sap uit de citroenen, zeef het en weeg 150 milliliter af. Voeg toe aan het eisuikermengsel. Voeg de zachte boter toe en verwarm alles op middelhoog vuur tot net onder het kookpunt tot de lemoncurd gaat binden, dit duurt circa 6 minuten.

Slagroom Klop de slagroom op tot yoghurtdikte.

Pompoenpoffertjes bakken

Verhit een eetlepel olijfolie met een beetje boter in een antiaanbakpan. Laat het beslag van een lepel in de pan lopen en bak de poffertjes op laag vuur om en om in circa 3 minuten goudbruin.

Bakbananen

Snijd de bakbananen (met schil) in schuine plakken van circa 1 centimeter dik. Verhit een scheutje olie in een antiaanbakpan en bak de banaan in 2-3 minuten om en om goudbruin.

Honing

Verwarm de honing in een kleine pan.

Opmaak bord:

Leg 5 poffertjes per persoon in de lengte op een bord. Leg hier 3 stukjes banaan per persoon tussen en schep op elk poffertje een lepeltje :. Lepel de slagroom langs alle poffertjes en druppel aan de andere kant van het bord de honing over de banaan en poffertjes. Verwijder voor het eten de schil van de banaan