Slavinkjes van tijgergarnalen

Voorgerecht

Slavinkjes van tijgergarnalen (14 pers.)

7 sjalotjes                                                                                                                          7 teentjes knoflook                                                                                                                                                           50 tijgergarnalen                                                                                                               42 plakjes bacon                                                                                                                                                                       olijfolie                                                                                                                               4 kleine preien                                                                                                                                                                     300 gr. aspergetips                                                                                                           350 ml. groentenbouillon                                                                                                                                                         4 el roomboter                                                                                                                   5 eidooiers                                                                                                                                                                      ½ l. slagroom                                                                                                                     3 limoenen                                                                                                                                                                      300 gr. parmezaanse kaas (houd een klein stuk over voor de opmaak)                                                                                                                                            500 gr. spaghettini                                                                                                            350 ml kippenbouillon                                                                                                                                                     4 el  roomboter.

BEREIDING:

Pel en snipper de sjalotten. Pel en snipper de knoflook. Fruit deze glazig in olijfolie en laat afkoelen. Spoel de tijgergarnalen schoon en hak ze fijn. Voeg de sjalotjes en knoflook toe voeg wat zout en peper toe en wikkel ze in de plakjes bacon als een wat dunnere slavink . Zet afgedekt koel weg.

Maak de prei schoon door ze te halveren en tussen de bladeren te spoelen, snijd de stugge donkergoene bovenkant en wortelzijde onderkant eraf. Snijd vervolgens ragfijne julienne stukjes van 7 cm.  Blancheer de aspergetips beetgaar in gezouten kokend water (ong. 2 min.) en laat ze schrikken in ijswater. Dep ze hierna droog.  Roer eierdooier, slagroom, rasp en sap van de limoenen met de geraspte parmezaan door elkaar.                                                                                                                                      Verwarm de oven op 125 gr. Bak de slavinkjes eerst kort aan in olijfolie tot ze kleuren. Laat ze hierna in de oven ong. 5 min. garen. Kook de spaghettini al dente in de kippenbouillon met iets olijfolie erbij. Giet af, spoel met warm water en weer een klein scheutje olijfolie terug in de pan en voeg het room/eierdooier/limoenmengsel er door op middelhoog vuur. Bij voorzichtig omscheppen zal het geheel wat gebonden om de spaghettini gaan zitten, wat nodig is om nestjes te maken. Verwarm de groentbouillon met boter tot kookpunt en doe hier de prei en aspergepuntjes in gedurende 2à3 min. voeg naar smaak nog wat peper toe.

Opmaak bord:

Snijd de slavinkjes in tweeen, zet op het bord, plaats centraal een met de vork gevormd nestje rechtop. Verdeel de groente wat speels erbij en op en schaaf nog wat grove krullen parmezaan er overheen.