Koolsoep met konijn in flinters

Voorgerecht

Koolsoep met konijn in flinters ( 14 pers.)

INGREDIENTEN:

800 gr. ganzevet                                                                                                                                       6 kleine konijnenboutjes (of andere konijnendelen)                                                                                                                                           2  savooienkolen                                                                                                                                      18 tenen knoflook                                                                                                                                                                    3 middelgrote fijngesneden ui                                                                                                                  150 gr.fijngesneden rookspek                                                                                                                       1 liter kippenbouillon                                                                                                                                1 liter groentebouillon                                                                                                                                  1 liter wildbouillon                                                                                                                                                                                                                                                                        150 ml.vloeibare room                                                                                                                              150 ml.  geklopte room (met een beetje groentebouillonpoeder)                                                                                                                            7 sneetjes casinowit                                                                                                                                          knoflookpasta                                                                                                                                            zout, peper

 

BEREIDING:

Verhit ganzevet in een pan en leg de gezouten en gepeperde konijnenbouten hierin en laat ze kleuren, voeg vervolgens de wildbouillon erbij en laat garen in een 160 gr. voorverwarmde oven tot het vlees eenvoudig van het bot gaat.(minimaal een uur)

Snijd de kool in vieren, verwijder de harde gedeelten en snij het blad fijn. Blancheer de knoflook tweemaal in schoon water (haalt de scherpte eraf) en prak met een vork. Laat de boter smelten in een grote pan en smoor hierin de ui, het spek en de knoflook ong. 5 min. Schep de kool er ongeveer 5 minuten door zodat hij slinkt. Schenk de bouillons er bij en breng deze aan de kook. Laat zo 10-15 minuten trekken. Hierna met de staafmixer alles pureren en vervolgens eerst door een wat grovere zeef halen en daarna een fijne zeef. Hierna de vloeibare room toevoegen, verder op smaak  met zout en peper en op temp. brengen. Tijdens het trekken van de soep kunnen ondertussen 7 sneetjes korstloos casinobrood licht ingesmeerd met knoflookpasta in de oven knapperig gebruind worden.

Opmaak bord

Verdeel het fijngesneden vlees over de borden, schenk de soep erover en leg een quenelletje  van de geklopte room erop. Serveer met een driehoekje gebakken brood.