Japanse varkensrolletje met pruimen, koriander, lentebui en sojasaus

Voorgerecht

Japanse varkensrolletje met pruimen, koriander, lenteui en sojasaus

INGREDIENTEN: (12 pers)

I• 30 pruimen

• 6 el olijfolie

• 6 sterretjes anijs

• 6 stukken gember ter grote van een duim geplet en fijn geraspt

• 6 kruidnagels

• 6 el basterdsuiker

• 1.5 kg varkenslende

• zout

• verse peper

• een hand verse koriander gewassen en gehakt

• bos lente uitjes

• flesje soja saus

BEREIDING:

Was de pruimen, snijd ze rondom in met een mes, draai de helften tegen elkaar in en verwijder de pit. Snijd de helften in blokjes van 1 cm. verhit olie in een pan en bak de steranijs, gember en kruidnagels 1 minuut. Doe er de pruimen en suiker bij met een paar eetlepels water, leg een deksel op de pan en laat het mengel 20 min zachtjes pruttelen tot alles tot pulp is gekookt. Laat afkoelen en zet het in de koelkast.

Pak het varkensvlees en snijd er alle vette stukjes en zeentjes af, zodat je een geheel gaaf stukje vlees overhoud. Snijd dat in plakjes van 0,5 cm dik en sla de plakjes een voor een plat tussen keukenfolie. Doe dat met een zwaar, plat voorwerp. Probeer ervoor te zorgen dat het vlees zijn vorm behoud. Wanneer het vlees ongeveer 2 bierviltjes dik is moet je het vlees voorzichtig, in een stuk, van de folie los trekken. doe dat met alle plakjes en leg ze op een plaat. Breng de  pruimensaus op smaak met peper en zout en roer de helft van de koriander er door. Schep een eetlepel van de saus in midden van elk lapje vlees. Smeer het een beetje uit zodat de saus ongeveer driekwart van het vlees bedekt en rol het vlees op als een pannenkoek. leg de rolletjes in een bamboe stoommandje of een stoompan of een vergiet met een stuk aluminiumfolie erin. Zet het stoommandje op een pan kokend water en laat het 10 -15 min stomen tot het vlees net gaar is.

Opmaak bord:

Haalde rolletjes uit de stomer en serveer ze op en bedje van fijn (in de lengte) gesneden lente uitjes. bestooi met de overige koriander en een flinke plens sojasaus er over.