Cappuccino van bospaddestoelen
VoorgerechtCappuccino van bospaddenstoelen
INGREDIENTEN: (12 pers)
1 kg champignons
50 gr. gedroogde cepes
20 gr. gedroogde morilles
1 dl. jus de morilles
1 teentje knoflook
5 kleine chalotten
olijfolie
water
3 dl. room
150 gr. boter
5 plakken korstdeeg uit de vriezer
Sesamzaad
Cappuccino
Week de cepes en de morilles . Borstel de champignons schoon en hak ze grof. Maak de sjalotjes en knoflook schoon, snijdt ze fijn en fruit ze in een beetje olie. Doe er de champignons en de andere paddestoelen bij en laat ze even mee fruiten. Doe alles in een pan en giet er 1 liter water bij en het gezeefde vocht van de geweekte paddestoelen. Breng het aan de kook en laat het 30 minuten tegen de kook aan trekken. Giet alles door een puntzeef en druk met de achterkant van een pollepel er zoveel mogelijk vocht uit. Kook het vocht samen met de jus de morilles in tot 2,5 dl. Giet de room erbij en de in stukjes gesneden boter en monteer het met de staafmixer.
Bereiding zoute koekjes
Bestrijk het korstdeeg met eigeel en snijd van elke plak 5 stengels. Strooi hier sesamzaad en weinig zout over. Draai hier een stengel van. Laat minstens 15 minuten rusten en vervolgens afbakken op 200 graden celcius.
Opmaak bord
Giet de cappuccino in een goed voorverwarmd kopje en serveer bij elk kopje 2 sesamstengels.