mousse van geitenkaas met vijgen en gedroogde ham

Voorgerecht

Mousse van geitenkaas met vijgen en gedroogde ham 

INGREDIENTEN:

Aantal personen: 16 

- 8 dl volle room 6 

- 4 gelatineblaadjes 3 

- 4 verse vijgen 3 

- 4 sneden gedroogde ham 3 

- 250 gram geitenkaas 190 . 

- 1 stokbrood 

- 1 pakje Old Amsterdam 

- 1 pakje gedroogde ham 

BEREIDING:

Week de gelatineblaadjes in koud water. Spoel de vijgen, droog ze af en snij ze in stukjes. Giet de room in een pan, voeg de geitenkaas toe en kruid af met peso. Breng aan de kook en laat al roerend 5 minuten zacht koken. Haal de pan van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatine toe, en laat al roerend oplossen in de warme room. Plaats de stukjes vijg in het glas en vul voorzichtig de het glaasje, laat afkoelen in de koelkast. Voor het opdienen afwerken met de gedroogde ham.   Snij hele dunne plakjes van de stokbrood. Smeer die in met olijfolie en bak dit af in de oven tot het een mooi toastje is geworden. 

Opmaak bord:

Per bord 1 toastje met old Amsterdam en 1 toastje met de gedroogde ham.