gelakte snoekbaarsfilet met waterkerssaus

Hoofdgerecht

Gelakte snoekbaarsfilet met waterkerssaus 

INGREDIENTEN:

600 gram snoekbaarsfilet met vel

zout

2 eetlepels zonnebloemolie

3   deciliter visbouillon

2 deciliter room

½ bosje waterkers

 3 eetlepels appelstroop

versgemalen witte peper

BEREIDING:

Bestrooi de visfilets met zout. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Doe de visbouillon in een pan en laat het inkoken tot 1 deciliter. Voeg de room toe en laat circa 10 minuten inkoken. Hak de waterkers fijn (houd een paar takjes apart) en voeg het op het laatste moment toe. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de olie in een antiaanbakpan en bak de vis (huid eerst) aan beide kanten snel aan. Verwarm intussen de appelstroop iets. Neem de vis uit de pan en leg ze op een bakblik. Bestrijk de huidkant van de vis met een kwastje met de stroop en schuif de vis onder de grill. Laat de vis in circa 4 minuten helemiiaal gaar worden. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel goed uit onder de kraan. Snijd de twee helften dan in lange stukken (bijv. 10 cm). Verhit olie met een klontje boter in de pan en bak de prei even aan. Laat niet te bruin worden. Blus af met een scheut witte wijn, voeg de takjes tijm toe en laat een beetje inkoken. Voeg een klein kopje groentenbouillon toe, doe het deksel op de pan en laat op laag vuur in ongeveer een kwartier gaarstoven. Laat op het eind het water eventueel nog wat verdampen, maal er ruim peper over en voeg naar smaak nog wat zout en roomboter toe.

Opmaak bord:

Serveer snoekbaarsfilet op de gestoofde prei. Leg een streep of een bo;;etje aardappelpuree naast de filet en lepel de saus rond de filet  Garneer met de achtergehouden waterkers.