Aubergine tortellini

Voorgerecht

Aubergine tortellini

INGREDIENTEN:

300 gr pastabloem (type ’00)

3 eieren                        

1 eidooier

6 el olijfolie

Zout en peper

3 aubergines

1 bosje tijm

250 gr ricotta

100 gr.pecorino

Vershoudfolie

Pastamachine   

BEREIDING:

Kneed van de pastabloem, de eieren, de eidooier, 2 el olijfolie en een snuf zout een soepel deeg. Kneed minimaal 10 minuten. Verpak het deeg in folie en laat het op een koele plaats ca. 1 uur rusten. Verwarm de oven voor (elektrisch 200 C, hetelucht: 175 C/ gas stand 3). Prik 2 aubergines met een vork rondom en leg ze in een ingevette ovenschaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie en rooster de aubergines ca. 45 minuten in de oven. Was de tijm, schud hem goed droog en ris de blaadjes van de takjes. Neem de aubergines uit de oven en laat ze afkoelen. Halveer de aubergines en schraap met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Pureer het vruchtvlees en meng er de ricotta en de helft van de tijm doorheen. Breng op smaak met zout, peper en evt. 1 el olijfolie, maar maak de vulling niet te dun. Maak met een pastamachine dunne lappen van het pastadeeg en snijd er vierkantjes (ca 8x8 cm) van. Schep op ieder vierkantje een lepel van de auberginevulling. Vouw de pasta over de vulling en druk het deeg goed op elkaar. Vouw twee tegenoverliggende punten van het deeg tegen elkaar en druk goed vast. Snijd de overgebleven aubergines in klein eblokjes en bestrooi met zout. Laat de aubergine ca 30 minuten in een vergiet uitlekken. Spoel de aubergine blokjes af en dep ze goed droog met keukenpapier. Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak er de aubergineblokjes op hoog vuur ca 8 minuten in. Kook de tortellini in ruim kokend water met wat zout in ca 4 minuten beetgaar. Giet de tortellini voorzichtig af. 

Opmaak bord:

Verdeel de tortellini en de gebakken aubergine over de borden en bestrooi met de overgebleven tijm. Rasp de pecorino eroverheen.