Scheermessen in beurre blanc met sjalot

Voorgerecht

Scheermessen in beurre blanc met sjalot

INGREDIENTEN: ( 2 pers)

125 gr koude boter

2 sjalotjes

4 el droge witte wijn

2 el wittewijnazijn

1 el citroensap

zout

witte peper

1 netje scheermessen (1 kg)

BEREIDING:

1. Snijd de boter in ca 10 klontjes. Pel en snipper de sjalotjes. Breng in een steelpannetje de sjalot met de wijn en de azijn aan de kook en kook op hoog vuur in tot ca 2 el vocht. Zet het vuur zeer laag (gebruik eventueel een vlamverdeler) en klop met een garde of staafmixer klontje voor klontje de koude boter door het ingekookte vocht. Voeg het volgende klontje pas toe als het vorige volledig opgenomen is.

2. Neem de pan van het vuur en breng de beurre blanc op smaak met het citroensap, zout en witte peper. Serveer de saus direct of houd hem warm in een thermoskan.

3. Week de scheermessen in ruim koud water. Spoel ze tussentijds goed schoon en ververs het water. Verwijder kapotte of openstaande exemplaren. Stoom de scheermessen ca. 4 minuten tot de schelp volledig openstaat. Proef 1 scheermesje om te controleren of ze gaar en mals zijn.

Opmaak bord:

Serveer de scheermessen met de beurre blanc. Lekker met brood.