Ananassonate op cocoskoek

Nagerecht
  • Ananassonate op cocoskoek

    Dit dessert is samengesteld uit drie onderdelen:
    Ananascarpacio, waarop een cocosplaatkoek en daarop een bolletje ananassorbet.

    Ananassorbet:

    INGREDIENTEN:

  1. 2 kleine ananassen (geschild,in blokjes gesnedenen ontdaan van middenstuk)

  2. 4 el vers limoensap

  3. 4 eetlepels suiker

    BEREIDING:

  1. Ontdoe de ananas van het schil en het harde middenstuk.Snijd de ananas in blokjes van 2 x 2 cm.

  2. Doe de ananas in een keukenmachine me teen hakmes.Maalde ananas zeer fijn.

  3. Voeg de suiker toe bij de ananas in de keukenmachine.Draaide suiker samen met de ananas in de keukenmachine, totdat de suiker helemaal is opgelost.

  4. Voeg100cc limoncello toe.

  5. Als je een ijsmachine hebt kan de sorbet nu één uur laten draaien in een gekoelde ijsmachine.

  6. Hierna is de sorbet klaar om geserveerd te worden.

Plaatkoek met noten en granberrys.

INGREDIENTEN:

200 gr zelfrijzend bakmeel
200 gr suiker
100 gr roomboter ongezouten, gesmolten 125 gr kokos ( is een zakje)
snufje zout

1 blikje gecondenseerde melk
1 zakje geschaafde amandelen
75 gr granberrys
100 gr. pecannoten gebrokkeld
(ca. 200 gram noten/vruchten naar keuze kan ook.)

BEREIDING:

Verwarm de oven voor op 180 gr.
Meng de 1e 5 ingrediënten door elkaar tot een deeg. Verdeel dit over de bodem van een bakblik van ca 30 bij 25 cm. Bakpapier op de bodem is aan te raden. Druk het geheel aan en laat het ca. 15 minuten in de over bakken. Haal het uit de oven, laat het iets afkoelen en verdeel dan het blikje gecondenseerde melk over de koek. Strooi dan de noten, het schaafsel en de granberrys erover en bak alles nog eens 20 minuten. Hou in de gaten dat de melk wel moet karamelliseren maar niet te donker wordt. De melk is nog wat zacht als de koek uit de oven komt maar wordt vanzelf harder.

Ananascarpacio

INGREDIENTEN:

2 kleine ananassen

poedersuiker

BEREIDING:

Ontdoe de ananas van het schil en het harde middenstuk. Snijd de ananas in zo dun mogelijke schijven. dompel ze in de poedersuiker en bak ze droog in de koekenpan totdat de schijven licht carameliseren.

Opmaak bord:

Led twee schijven gebakken ananas op het bord, daarop een rond gestoken koekje en daarop een bolletje ananassorbet.